Cum redirectionezi 3,5% din impozitul pe venit?

1.

Completează FORMULARUL 230  (dacă ai avut veniturI  numai din salarii) sau DECLARAȚIA UNICĂ (dacă ai realizat și alte venituri – din salarii sau activități independente sau numai din activități independente).

2.

Trimite formularul la Administratia Financiara de care apartii până la 15 martie : formularul se poate depune direct sau se trimite prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire).De asemenea îl puteți trimite la noi.

Ce reprezinta 3,5%?

Contribuabilii persoane fizice pot dispune asupra destinației unei sume reprezentand pana la 3,5% din impozitul pe venitul anual datorat Statului, conform Art. 57 alin. (4) și Art. 84 alin. (2) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.138/2004 pentru modificarea și completarea Legii privind Codul Fiscal nr. 571/2003 și aplicată prin Legea nr. 163/2005.

Astfel persoanele fizice pot sponsoriza entități non-profit care funcționează conform OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.

Cine dispune?

Dumneavoastra, contribuabilul:

Puteți direcționa 3,5% din impozitul  care a fost virat la stat în timpul  anului , către o asociație sau fundație prin completarea Anexei 230 de la formularul de Declarație de impozit pe venitul anual.

Cat cheltuiti?

Nimic!

Aceasta suma este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre dumneavoastra catre o asociatie sau fundatie.

Astfel vă puteți implica fără nici un fel de costuri suplimentare, în susținerea unor cauze sociale importante.

Fiind o organizație non-profit, resursele noastre sunt limitate iar marea majoritate a activităților noastre sunt realizate prin sponsorizări și donații.

Atenție, aceasta suma este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi directionata de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta !

Declaratia 230

pentru contribuabilii cu venituri din salarii

Declarația UNICĂ

pentru contribuabilii cu  venituri din alte surse

Cand ajung banii în contul organizației?

Virarea acestor sume către organizație se face de organul financiar competent, respectiv Administrația Finanțelor Publice, pana la data de 31 decembrie .

Care sunt datele ?

Denumire entitate Asociatia MAGIA BINELUI
Cod de înregistrare fiscală (CIF) – 39163976

Cont (IBAN) bancar –RO11RNCB0049158779420001

BCR Braila

Pentru orice detalii legate de modalitățile de implicare a companiei dumneavoastra, va rugam sa ne contactați la telefon 0758141869 sau la adresa de email magiabinelui@gmail.com